Cursussen

Deze cursussen worden aangeboden ter ondersteuning om het optimale uit jouw leven te halen op een aangename wijze.

* De Tzolkin, een gids om het beste uit jezelf, de dag en je leven te halen.

* Jouw zelfhelend vermogen optimaal benutten: jouw innerlijke heler inschakelen.

* Communiceren: vanuit con-tact met jezelf en de ander.

_____________________

DE  TZOLKIN, een gids om het beste uit jezelf, de dag en jouw leven te halen.

De Tzolkin is een combinatie van twee verschillende kalenders van de Maya’s - ze hadden er velen! - en krijgt steeds meer bekendheid. De Tzolkin geeft de kwaliteit van de tijd weer, dus ook van je geboortedag. Dat geeft inzicht in je potentieel, helpt je jouw taak op aarde te herinneren, jouw levensthema en jouw levensdoel te weten en stelt je in staat om contact te maken met de Bron: door je bewust te zijn van de kwaliteit van de dag en mee te kunnen gaan in die stroom. Om  inzicht te krijgen hoe de Tzolkin in elkaar zit en hoe je die kan gebruiken voor jezelf, jouw naasten en anderen komen we zes woensdagavonden bij elkaar van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Daarna zal er na twee à drie maanden een hele dag besteed worden aan verschillende soorten tellingen en hoe we daarmee ons leven kunnen verdiepen èn vergemakkelijken.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

~ Hoe de Tzolkin in elkaar zit.
~ Wat jouw positie is binnen de Tzolkin en wat dat zegt over het doel in jouw leven, jouw talenten en jouw groeimogelijkheden.
~ De ontwikkeling in jouw levensloop tot nu toe.
~ Elk levensjaar biedt weer nieuwe kansen en uitdagingen.
~ Jouw verhouding tot de andere zonnezegels.
~ Hoe je ermee kan werken.

Kosten: € 195 inclusief BTW en cursusmateriaal.

N.B. De cursus wordt twee keer per jaar gegeven.

________________________

JOUW  ZELFHELEND VERMOGEN OPTIMAAL  BENUTTEN: de innerlijke genezer inschakelen.

Ieder mens beschikt over een enorm zelfhelend vermogen. Zonder dat we er aandacht aan geven geneest die wond aan onze vinger of groeit het bot weer aan.
Er zijn ook situaties dat we dat zelfhelende vermogen bewust een handje kunnen helpen door hier en daar onze leefstijl te veranderen en door gericht aandacht te geven aan dat wat het zelfhelende vermogen activeert.
Hierdoor kunnen we ziekten verzachten en zelfs genezen.
Schakel die innerlijke heler in, kom erachter wat hem/haar sterkt of verzwakt en laat haar/hem samenwerken met de artsen en therapeuten die je al bij jouw helingsproces hebt betrokken.

In deze cursus van zeven dagdelen leer je hoe. We maken gebruik van de kennis en kunde van Henk Franssen (arts en gerenommeerd kankertherapeut), Susan Hühn en Anna Röcker. Alle drie hebben zeer ondersteunende invalshoeken.

Elk dagdeel is er aandacht voor een van de niveaus waarop we functioneren: lichaam, gevoel, gedachten, relaties en de verbinding met jouw innerlijk.
Je krijgt informatie over wat voedend en wat stressvol is voor elk niveau en oefeningen hoe je die informatie in de praktijk kunt gebruiken.

Deze cursus is bedoeld voor hen die zich actief willen inzetten voor hun gezondheid, die een ziekte of lichamelijke klacht hebben, of die dat juist willen voorkomen.

We komen zes woensdagavonden bij elkaar van 19.00 - 22.00 uur met een tussenperiode van ongeveer drie weken en een vervolgavond na drie maanden.

Kosten voor de hele cursus: € 250 -  inclusief BTW en cursusmateriaal.

Je krijgt een week van tevoren een vragenlijst toegestuurd om je voor te bereiden op deze cursus.

_________________________________

COMMUNICEREN: vanuit con-tact met jezelf en de ander

Hierbij gaat het om de verbinding met jezelf en met de ander: je begrepen voelen en de ander begrijpen, de gouden regels van communicatie weten te gebruiken en valkuilen te herkennen en liever nog te vermijden.

Als extra: weten hoe je op een goede manier ruzie kunt maken zonder de relatie te beschadigen.

6 dinsdagavonden van 19.00 - 22.00 uur, 1 keer per maand.

Kosten: € 195.